matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór rekurencyjny
czołg:
2.Oblicz 4 początkowe wyrazy ciągu an i narysuj wykres ciągu (uklad rownan) {a1=2 {a
n
+
1
=3a
n
−1
14 mar 18:56
Mila:
a
2
= 3*2−1=5 a
3
= 3*5−1=14 a
4
= 3*14−1=
14 mar 22:14