matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
zadanie:
oblicz pole trapezu w ktorym przekatne maja dlugosci 30 i 40 a wysokosc 24 P=a+b/2*h odp.600 jak to zrobic
14 mar 18:43
Aga1:
c
2
=30
2
−24
2
d
2
=40
2
−24
2
a=x+b+y c+d=x+b+y+b=a+b
a+b
P=
*h
2
14 mar 18:58