katy
zadanie: wykaz ze jezeli α,β,γ sa miarami katow wewnetrznych trojkata to sinα+sinβ>sinγ
sinα=a/2R itd.
a/2R+b/2R>c/2R
a+b/2R>c/2R koniec bo suma dlugosci 2 bokow trojkata jest wieksza od trzeciego boku dobrze to
jest zrobione
14 mar 18:36
zadanie: 
?
14 mar 18:44
zadanie:
14 mar 19:45
Artur z miasta Neptuna:
a 'R' to


mamy zgadywać czy nam wyjawisz tą tajemną tajemnicę
14 mar 19:49
Artur z miasta Neptuna:
sin γ =sin (180 − (α+β)) = sin (α+β) = sinαcosβ + cosαsinβ < sinα*1 + 1*sinβ = sinα + sinβ
14 mar 19:51