o
a: przedstaw w postaci iloczynowej oraz podaj rozwiązania równania −x5 + 3x3 − 2x = 0
14 mar 17:32
Krzysiek: wyciągnij przed nawias x i otrzymasz równanie dwukwadratowe
14 mar 17:36
a: a jak dalej
14 mar 17:38
?: dalej zmienna t=x2
14 mar 17:38
Krzysiek: tak i t≥0
14 mar 17:43
asdf: −x5 + x3 + 2x3 − 2x = 0
teraz dasz rade?
14 mar 17:46
a: chyba zbyt trudne dla mnie
14 mar 17:47
a: chyba tak
14 mar 17:47
Krzysiek: −x3 (x2 −1)+2x(x2 −1) =...
14 mar 17:48
asdf: no to powodzenia
14 mar 17:50
a: (−x
3+2x) (x
2−1) i to jest postać iloczynowa czy trzeba to jeszcze bardziej rozłożyć
14 mar 17:52