matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy mam to obliczyc ze wzoru na sume???
kasia:
Obliczyć sumę 10 wyrazu ciągu arytmetycznego gdy: a
1
=3 r=−2
14 mar 10:39
asdf:
a
1
= 3 r = −2 a
n
= a
1
* (n − 1) * r
a
1
+ a
n
S
n
= (
) * n
2
14 mar 10:57
Magda:
Tak, wystarczy podstawić do wzoru
14 mar 10:57