.
Buhaj: rozwiąz równanie
√x2−251x+2100 − √x2+2101x+4100=250
14 mar 00:06
Eta:
Szukaj na forum ! .......... było 1000 razy
14 mar 00:08
jok: nie rozumiem, napisz to bez pierwiastka
p x2 − 251(x+2)100 − p x2 + 2101(x+4)100 = 250
takie cos?
14 mar 00:09
rumpek: to już jest 1001
14 mar 00:10
Buhaj: a juz sie ucieszyłem ze odpowiedź

no to w takim razie chętnie usłyszę podpowiedź

czy to bd cos takiego |x−2
50| −... tez cos takiego
14 mar 00:11
elpe: sam
rumpek roziązał (jak dobrze liczę) to ok 504 razy
14 mar 00:12
Eta:
x
2−2
51x +2
100 = ( x−2
50)
2
x
2+2
101x+4
100 = ( x +2
100)
2
i działaj ...........
14 mar 00:12
rumpek: masz jabłko
Buhaj na osłodę

i rób
14 mar 00:13
Eta:
Ode mnie robaczywkę ..........

.
14 mar 00:14
rumpek: trzeba będzie wprowadzić banany

do diety forumowej, bo na samych jabłkach
nie da się wyżyć
14 mar 00:16
Buhaj: Eta taka jesteś

no ale nic dzięki za rozwiązanie
14 mar 00:16
jok: wzor skroconego mnozenia i potegi Ci się skroca
(x − 250)
14 mar 00:17
Eta:
Jeszcze jest
14 mar 00:17
jok: oczywiscie to byl przyklad, ale zamulilem teraz, ide spac nara
14 mar 00:17
rumpek: herbatka?

(z rumem?)
14 mar 00:18
Eta:
@ jok √a2= |a|
14 mar 00:18
jok: z ciekawosci, ile Wam potrzeba snu zeby wstac jutro do szkoly/pracy? ja na 8 mam ale wstane na
9
14 mar 00:19
Eta:
Ja o 12
oo
14 mar 00:20
rumpek: to zależy, jak w planach jest "zaspanie" na polski to trzeba doliczyć jeszcze 1,2 lekcje

koło 10 wstanę

a snu, podstawowa dawka − 6h
14 mar 00:21
rumpek: 
ja też tak chcę, ale przecież będę miał

za 2 miesiące
14 mar 00:21
jok: no ja jeszcze 6 informatyk jutro to nasiedze sie jeszcze przed komputerem

ale minimum 7h
trzeba miec bo to maturalna klasa
14 mar 00:22
Eta:
14 mar 00:22
elpe: i juz temat OT

jak dzieci! nagadać sie nie mogą

hah
14 mar 00:22
Eta:

dla
elpe
14 mar 00:24
rumpek: spokojnie

, tutaj się rozmawia i "pracuje"
14 mar 00:24
elpe: no tak zapomniałbym

a co do snu to ja wstaję o 6.20

(życie jest brutalne) wiec zjem to
jabłko od
Ety i ide

a wy robic zadania!
14 mar 00:28
rumpek: jedno jabłko nie pomoże

trzeba sobie cukier nabić

5 *
14 mar 00:36