równanie
Daria: Pomóżcie niby łatwe ale nie wychodzi mi ..
13 mar 23:36
Eta:
Ułamek jest równy zero ⇔ gdy licznik jest równy zero i mianownik różny od zera
x−6≠0 to x ≠ 6
czy x2+36=0 ma rozwiązanie ?
13 mar 23:39
MQ: Nie ma rozwiązania. Chyba, że coś pomyliłaś przy przepisywaniu.
13 mar 23:39
MQ: To było do Darii.
13 mar 23:39
Eta:
13 mar 23:40
Eta:
Oczywiście w zbiorze liczb rzeczywistych ?
13 mar 23:41
MQ: Ups! W takim razie x
1=6i, x
2=−6i
13 mar 23:46
Mila: To jest zadanie z próbnej matury, zatem w zbiorze R.
Brak rozwiązań.
14 mar 16:23