wykreslanie i opisanie funkcji
ass: należy wykreślić funkcje. Wykres powinien być uzasadnionywyznaczeniem niezbednych jego
elementów takich jak :
a) asymptoty
b) odpowiednie granice
c)miejsca zerowe
d) ekstrema lokalne
e) punkty przegięcia
f) przedziały monotoniczności i wypukłośći
a przykłady to :
1) f(x)= x4 − 2x2
2) f(x)=x * e−x
3) f(x)=√4−x2
4) f(x)= ln xx
5) f(x)= exx
13 mar 22:41
Artur z miasta Neptuna:
czyli masz zrobić przebieg zmienności funkcji ... wybacz, ale nikt tutaj Ci tego nie zrobi, z
bardzo prostego powodu −−− jeden przebieg zmienności funkcji zajmuje 30−60min w zależności od
umiejętności pisania/kojarzenia rozwiązującego. Tak więc powodzenia −−− procedurę znasz, więc
wystarczy siąść na tyłku u to zrobić
14 mar 08:42