matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. :)
Bajek:
Oblicz log
9
tg(7π/6).
13 mar 22:20
rumpek:
log
9
(tg210
o
) = x
√
3
tg(180
o
+ 30
o
) = tg30
o
=
3
√
3
log
9
= x
3
...
dokończ
13 mar 22:22
Bajek:
Aaaaaaa... nie pomyślałem żeby zamienić na stopnie, idiota ze mnie
Dzięki wielkie!
13 mar 22:26