| 1 | ||
sinα (tgα+ctgα) = | ||
| cosα |
| sin | cos | sin2 + cos2 | 1 | |||||
tg x + ctg x = | + | = | = | |||||
| cos | sin | sin*cos | sin*cos |
| 1 | 1 | |||
L= sin * | = | |||
| sin*cos | cos |
| sinx | cosx | |||
L = sinx(tgx + ctgx) = sinx * ( | + | ) = | ||
| cosx | sinx |
| sin2x | cos2x | sin2x + cos2x | ||||
= sinx * ( | + | ) = sinx * ( | )= | |||
| sinxcosx | sinxcosx | sinxcosx |
| 1 | 1 | |||
= sinx * | = | = P | ||
| sinxcosx | cosx |
| tgα+ctgα | 1 | ||
= | |||
| tgα−ctgα | 2sin2α−1 |
| tgx + ctgx |
| |||||||||||||||
L = | = | |||||||||||||||
| tgx − ctgx |
|
| ||||||||
= | = | |||||||
|
| 1 | sinxcosx | 1 | ||||
= | * | = | = | |||
| sinxcosx | sin2x − cos2x | sin2x − cos2x |
| 1 | 1 | |||
= | = | = P | ||
| sin2x − 1 + sin2x | 2sin2x − 1 |