| 1 | sinα | |||
ctgα= | − | |||
| sinα | 1+cosα |
| 2 | |
−(tgx+ctgx)2=tg2x−ctg2x | |
| cos2x |
| 1 | sinx | |||
ctgx = | − | |||
| sinx | 1 + cosx |
| 1 | sinx | 1 + cosx | sin2x | |||||
P = | − | = | − | = | ||||
| sinx | 1 + cosx | sinx(1 + cosx) | sinx(1 + cosx) |
| 1 + cosx − sin2x | 1 + cosx − 1 + cos2x | |||
= | = | = | ||
| sinx(1 + cosx) | sinx(1 + cosx) |
| cos2x + cosx | cosx(cosx + 1) | cosx | ||||
= | = | = | = | |||
| sinx(1 + cosx) | sinx(cosx + 1) | sinx |
| 2 | 2sin2x + 2cos2x | ||
= | = 2tg2x + 2 | ||
| cos2x | cos2x |
| 1 | 1 | |||
(tgx + ctgx)2 = (tgx + | )2 = tg2x + 2 + | |||
| tgx | tg2x |
| 1 | ||
L = tg2x − | = tg2x − ctg2x = P | |
| tg2x |