??
kamil: Pewien chłopiec powiedział:,,mam tylu braci co sióstr,,...a jego siostra powiedziała mam
trzy razy więcej braci niż sióstr.oznacz B−ilość braci,S− ilość sióstr i zapisz
odpowiedni układ równań.(bez rozwiązania)
8 kwi 17:51
MIckej: było wczoraj poszukaj
ale w sumie
B+1=S
3B=S+1
8 kwi 17:53
MIckej: te jedynki sie biorą z tego że oni nie liczą siebie
8 kwi 17:53
tim: (B−1) = S
3(S−1) = B
8 kwi 17:53
tim: B + 1 = S
3(S+1) = B
8 kwi 17:55
tim: Mickej coś nie wyjdzie chyba...
8 kwi 17:55
tim: u ciebie.
8 kwi 17:55
Basia: nie B+1=S tylko B−1=S
chłopak siebie nie liczy
3(S−1)=B
dziewczyna też siebie nie liczy
Tim Twoje równania są dobre
B − S=1
−B +3S=3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2S=4
S=2
B=3
8 kwi 18:07
tim: No więc miałem rację

.. Mickej wprowadził mnie w zakłopotanie
8 kwi 18:08
Basia: Bywa, mylimy się czasem! Wszyscy!
8 kwi 18:09
MIckej: no bo przy tym zadaniu trzeba sie zadumać

a ja tego nie zrobiłem
8 kwi 18:30