Proszę o pomoc
Zuzanna: jak to obliczyć ktoś podpowie 3−2 * 98x−12=3(−52)*(−x)
13 mar 20:24
Paluszek :) : 3
2 = 9

Dalej już powinieneś dać sobie radę
13 mar 20:26
Zuzanna: to wiem chodzi mi bardziej jak z tymi "x" obliczac
13 mar 20:27
Zuzanna: a nie powinno byc raczej 3 do − 2* (3do 3) i dalej wyliczona potega z 8x − 12
13 mar 20:28
Beti: 3
−2*(3
2)
8x−12 = 3
5/2*(−x)
3
−2*3
16x−24 = 3
−5x/2
3
16x−26 = 3
−5x/2
dokończ
13 mar 20:44
Zuzanna: ile wyszlo?
13 mar 23:44
Beti: no właśnie − ile?
13 mar 23:51