ciagi
Monika: Liczby sinα; 0,2; cosα tworza w podanej kolejnosci ciag arytmetyczny. oblicz iloczyn sinα*cosα?
wiem ze 15=sinα+cosα2 /*2
25=sinα+cosα
425=(sinα+cosα)2 a co dalej? prosze o pomoc i wytłumaczenie?
13 mar 20:12
Ted:
... policz ten kwadrat sumy ... potem jedynkę trygonometryczną na lewo .... i masz wynik
13 mar 20:25
Monika: dobra do tego juz doszlam, a moglbys pomoc jeszcze z takim przykladem:
(sinα; 0,2; cosα)−−>c. geo gdzie α(π; 32π) oblicz sume sinα+cosα
wiem ze 125=sinα*cosα i co dalej?
13 mar 20:38
Monika: ?
13 mar 20:52
Monika: proszę o pomoc?
13 mar 21:19