proszę o pomoc, jak rozwiazywać tego typu zadania ! = silnia
janick:
13 mar 19:53
Paluszek :) : silnia 9! = 1*2*3*4*5*6*7*8*9
Po prostu liczysz

Jeżeli nie byłoby tego 6!
3 w mianowniku to byłoby łatwiej
13 mar 19:55
janick: i musze liczyć 6! i to jeszcze do sześcianu

nie da sie tego jakoś skrócić ?
13 mar 19:57
Eta:
(6!)
3= 6!*6!*6!
9!= 6!*7*8*9 7!= 6!*7 6!=1*2*3*4*5*6
| | 6!*7*8*9*6!*7 | | 7*8*9*7 | | 7*8*9*7 | |
........... = |
| = |
| = |
| =.......... |
| | 6!*6!*6! | | 6! | | 1*2*3*4*5*6 | |
13 mar 19:57
Paluszek :) : Eta przedstawił/a? Ci wszystkie możliwości

Kalkulator z silnią i jedziemy

Szybciutko się
to liczy D
13 mar 20:00
janick: Dzięki Wielkie teraz pojąłem

POZDRO
13 mar 20:02
Eta:
13 mar 20:07