CZy mógłby ktoś? :(
Milka: Mógłby ktoś zerknąć ?

Zad.
Cztery liczby tworza ciąg geometryczny. Trzecia liczba jest większa od pierwszej o 9, a
druga jest większa od czwartej o 18. wyznacz ten ciąg.
8 kwi 17:22
despertacja:
a− pierwsza liczba
b−druga liczba
c−trzecia liczba
d−czwarta liczba
w tej kolejności tworzą ciąg geometryczny
ac=b
2
bd=d
2
b=aq
c=aq
2
d=aq
3
c−a=9
b−d=18
ułóż sobie układ równań taki i rozwiąż tylko
8 kwi 17:31
MIckej: desperacja to była wczoraj teraz juz znowu Ja
8 kwi 17:32