Logarytmy
Mis: log(3x+4)+ log(x+8)=2
Jak rozwiązać ten logarytm, mógłby ktoś mi w tym pomóc obliczając zadanie krok po kroku bo
jestem w kropce

Pozdrawiam
13 mar 18:48
Mila: Założenia:
3x+4>0 ⋀ x+8>0⇔x>−4/3
log(3x+4)(x+8)=2 ⇔(3x+4)(x+8)=100
rozwiąż równanie i sprawdź zgodność z założeniami
13 mar 22:04
rumpek: Tudzież to zadanie robiłem w niedziele

, zostało tylko wyliczyć x
1 i x
2
13 mar 22:06
Mila: No właśnie, ja też trafiam na ten sam problem i to chyba czasem od tej samej osoby. Piszę
rozwiazanie i nikt go nie czyta.
13 mar 22:10