matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
frutti:
srednia arytmetyczna liczb 6 0 5 3 5 6 x y jest rowna 4. a ich dominanta jest liczba 5 wyznacz x i y jesli y>x
13 mar 18:43
ccc:
4=
6+ 0+ 5+ 3+ 5+ 6 +x+ y
8
25+x+y=32 x+y=32−25 x+y=7 y>x i dominanta =5 więc y=5 x+5=7 x=2
13 mar 22:08