równanie
1: rozwiąż równanie:
sin2x * cos4x = 14
13 mar 18:40
1:
13 mar 18:57
1: Pomoże ktos?
13 mar 20:19
MQ: Jeżeli masz wzór: cos2α=2cos2α−1,
to cos4x= ?
13 mar 20:26
1: no to bd mial cos takiego:
sin2x * (2cos22x − 1) = 14
i co dalej?
probowalem to tak zrobic:
sin2x * ( 1 − 2sin22x) − 14 = 0 ale pozniej juz nie moglem znalezc pierwiastkow tego
rownania
13 mar 20:31
MQ: Teraz sin2x=y i dostajesz wielomian:
Szukasz pierwiastków, a potem szukasz x z porównania sin2x=pierwiastek wielomianu
13 mar 20:34