.
invisible: A jesli nie mam podanego przedzialu to jak mam zrobic takie zadanie: Największą wartością
funkcji kwadratowej f(x)= −2(x+3)2−4
13 mar 18:18
Tragos: największa będzie w wierzchołku paraboli
ymax = −4
13 mar 18:19
invisible: skad to wiesz? da sie to jakos obliczyc?
13 mar 18:25
pigor: .... bo f(−3)=4 , gdzie −3=xw=p , zaś 4=q=yw w postaci kanonicznej
f(x)= a(x−p)2+q − funkcji kwadratowej f(x)=ax2+bx+c
13 mar 18:42
invisible: mozesz to jakos jasniej mi wytluamczyc sorki ale nie rozumiem
13 mar 19:05