matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce Zerowe
Konkooks:
Liczba 2 jest miejscem zerowym funkcji określonej wzorem: a)f(x)=
x
2
−4
x−2
b)f(x)=
x+2
x
2
+4
c)f(x)=
x−2
x
2
+4
d)f(x)=
x+2
x
2
+4
Proszę o pomoc jak to rozwiązać
13 mar 17:37
Tragos:
używaj U do ułamków (a nie u)
13 mar 17:38