matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Patryk:
Zbiór liczb, których odległość na osi liczbowej od liczby −3 jest równa 5, można opisać równaniem: a)|x|=3 b)|x|=5 c)|x+3|=5 d)|x−5|=−3 Proszę o pomoc, jak rozwiązać tego typu zadanie
13 mar 17:16
Patryk:
Pomoże ktoś ?
13 mar 17:30