matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!!!
ALA:
wiedząc, że log
36
8=a znaleźć log
36
9
13 mar 17:00
M:
10 lut 06:04
Mariusz:
36
9=
4
a=3log
36
2
2
a=log
36
4
3
2
log
36
9 = 1−
a
3
10 lut 09:34
Jolanta:
log
36
9=log
36
(36:4)=log
36
36−log
36
4 log
36
8=a log
36
8=log
36
2
3
=3log
36
2 3log
36
2=a log
36
2=
a
3
. log
36
4=log
36
2
2
=2log
36
2 log
36
9=1−2*
a
3
=1−
2
3
a
10 lut 14:40