matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Iga:
Proszę o pomoc w jednym przykłądzie z pierwiastków. Bedę wdzieczna : a).
3
√
24/125
+
√
16/49
= *** tam gdzie jest ukośnik ma byc kreska ułamkowa
13 mar 16:59
ccc:
3
√
24/125
+
√
16/49
=
3
√
24
/5 +4/7=
3
√
8*3
/5 +4/7=(2*
3
√
2
)/5 +4/7=
13 mar 17:14