Pilne
mixek: narysuj wykres funkcji
f(x)=3cosx− (cosx) Nawiasy oznaczają moduł
f(x)=3cosx−cos(x) Nawiasy oznaczają moduł
f(x)=−4cos(x)cosx Nawiasy oznaczają moduł
13 mar 16:13
Aga1: a)
f(x)=3cosx−cosx=2cosx, gdy cosx≥0
f(x)=3cosx+cosx=4cosx, gdy cosx<0
b)f(x)=3cosx−cosx=2cosx , gdy x≥0
f(x)=3cosx−cos(−x)=3cosx−cosx=2cosx, gdy x<0
Widać, że można zapisać
f(x)=2cosx gdy x∊R
13 mar 16:26
mixek: f(x)=
−4(cosx)cosx Nawiasy oznaczają moduł
wiem, że wyjdzie −4sgn(cosx), ale jak to narysować
f(x)=
−4cos(x)cosx Nawiasy oznaczają moduł
jak to narysować

no i jeszcze f(x)=[cosx] (cecha)
też nie wiem
13 mar 16:44