matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
sos:
podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 12, a wysokość opuszczona na tę podstawę jest równa 8. oblicz ramię tego trójkąta.
13 mar 15:36
ccc:
z twierdzenia Pitagorasa: x
2
=8
2
+6
2
x
2
=64+36 x
2
=100 x=10
13 mar 16:43