matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kacper:
Proszę o rozwiązanie równania x
2
=4x
13 mar 15:31
Saizou :
x
2
−4x=0 x(x−4)=0 ⇔ x=0 lub x−4=0→x=4
13 mar 15:32
Basia:
x
2
− 4x = 0 teraz wyłącz x przed nawias i licz dalej sam
13 mar 15:33
kacper:
Dziękuję bardzo za pomoc.
13 mar 15:35