równanie
kacper: Rozwiąż równanie:
(x2−4)(x−4)(x−2)(x−3)
13 mar 15:28
Saizou : podpowiedź x2−4=(x−2)(x+2)
13 mar 15:34
Tragos: na równanie to, to nie wygląda
13 mar 15:35
kacper: A możliwe, ale w książce oszukali

x
2−4=(x−2)(x+2) x=2 v x=−2
x−4=0 x=4
O coś takiego chodzi może przypadkiem?
13 mar 15:38
Saizou : a może chodzi o uproszczenie?
13 mar 15:40
Tragos: no bo brakuje Ci w zapisie
..... = 0
tak o takie coś, tylko pamiętaj o dziedzinie
13 mar 15:41
kacper: Bardzo możliwe, tylko co to oznacza
13 mar 15:41
kacper: No to dalej by wychodziło x−2=0 x=2
x−3=0 x=3
No a mam takie odpowiedzi
A. −2,2,3,4
B. −2,2,4
C. −2,4
D. 2,3
13 mar 15:44