matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań:
mirek:
Rozwiąż układ równań: y=4 x − 1 y=1 5/9 x − 7 1/3
8 kwi 15:58
tim:
y = 4x − 1 y = 1
5
9
x − 7
1
3
? 4x − 1 = 1
5
9
x − 7
1
3
4x − 1
5
9
x = 1 − 7
1
3
[..]
8 kwi 16:00