matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba ta jest równa.
madzia:
3
√
5
√
5
ten drugi pierwiastek mieści się pod pierwszym. odpowiedź to
√
5
ale nie umiem tego rozpisać.
13 mar 14:48
pigor:
... np. tak :
3
√
5
√
5
=
3
√
√
5
2
√
5
=
3
√
√
5
3
=
√
5
. ...
13 mar 15:13
iza:
wielkie dzieki
13 mar 15:18