Proszę o pomoc
ALA: Wiedząc, że log62=a znaleźć log36
13 mar 13:33
think: Ala na peweno
log62 = a i masz znaleźć log36 ? a może log26
13 mar 13:35
ALA: Nie, mam znaleźć log36
13 mar 13:38
think: ale możliwe że i tak jak piszesz
log
62 = a
| | log66 | | 1 | |
log36 = |
| = |
| |
| | log63 | | log63 | |
log
62 + log
63 = 1
a + log
63 = 1
log
63 = 1 − a
13 mar 13:40
Tragos: | | log66 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log36 = |
| = |
| = |
| = |
| = U{1}{1 |
| | log63 | | log63 | | log662 | | log66 − log62 | |
− a}
13 mar 13:40