matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
ALA:
Jak obliczyć lg(0,5+x)=lg0,5−lgx
13 mar 10:58
Aga1:
Zacznij od dziedziny: x>0 i 0,5+x>0 log(0,5+x)+logx=log0,5 log(x(x+0,5)=log0,5 x
2
+0,5x−0,5=0//*2 2x
2
+x−1=0 dokończ
13 mar 11:08