matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest okrąg...
invisible:
Dany jest okrąg o równianiu (x−5)
2
+(y+1)
2
=25 Długość tego okręgu jest równa?
13 mar 10:22
Aga1:
promień r=
√
25
=5 długość okręgu l=2πr=
13 mar 10:24
invisible:
czyli 10 pi oki juz rozumiem dzieki
13 mar 10:31