sprawdzenie
Maciej: 34−1−(−1
13)
2 :0,9 =
43
wyszedł mi taki wynik który oczywiście da się skrócić ale nie wiem czy dobrze wyliczyłem może
ktoś sprawdzić ?
268162
13 mar 09:31
13 mar 09:51
Maciej: nie , Sorka tego po = nic nie ma już
13 mar 09:52
13 mar 10:10
Aga1: | | 3−1 | | 3 | |
Dla pewności zapytam na początku jest |
| czy ( |
| )−1 ? |
| | 4 | | 4 | |
13 mar 10:14
Maciej: (3/4) do −1 sorka że tak nie wyraźnie ale nie wiem dla czego tak wyszło
13 mar 10:17
Aga1: | 4 | | 16 | | 10 | | 16 | | 160 | |
| − |
| * |
| = |
| − |
| = |
| 3 | | 9 | | 9 | | 9 | | 9 | |
13 mar 10:22
Maciej: a co się stało z 4/3?
13 mar 10:34
Aga1: Dobrze,że zapytałeś, bo jest błąd, (nie bardzo widać co się pisze , a nie sprawdzałam, bo wynik
wyszedł mi jak ma
jarke)
| | 3 | | 4 | | 4*3 | | 12 | |
( |
| )−1= |
| = |
| = |
| |
| | 4 | | 3 | | 3*3 | | 9 | |
Przepraszam, teraz już powinno być dobrze.
13 mar 11:02