matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Alek:
jak narysowac taki wykres funkcji f(x)=
x
|x|+1
pomocy
12 mar 22:41
Eta:
x
1
1/ dla x ≥0 i f(x)=
=1−
−−−− narysuj ten wykres w przedziale x≥0
x+1
x+1
x
1
2/ dla x <0 f(x)=
= −1+
−−−−− maluj
−x+1
1−x
12 mar 23:00
olaa:
12 mar 23:13
Alek:
12 mar 23:15