matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji:
Karola:
a) f(x)= log
3
(2x+3) b) f(X)= log
2
5
(2x
2
− 5x +6) z góry dziekuje
12 mar 21:57
Beti:
a) D: 2x+3 >0 x>... b) 2x
2
− 5x +6 > 0 Δ = ... wykres rozwiązanie odczytasz z wykresu
12 mar 22:08