prosze o pomoc
Mini: funkcja g(x)=x3+7x dla argumentu x=√3
12 mar 21:34
ccc: √33+7√3=3√3+7√3=10√3
12 mar 21:36
Beti: g(√3) = (√3)3 + 7√3 = 3√3 + 7√3 = ...
12 mar 21:36
Mini: funkcja f(x)= o.5x2dla argumentu x=√3 +√5 przyjmuje wartosc
12 mar 21:41
Mini: 0.5
12 mar 21:41
Beti: podstaw do wzoru funkcji za x i zastosuj wzór skróconego mnożenia
12 mar 21:42
asdf: | 1 | | 1 | | 1 | |
| * (√3 + √5)2 = |
| * (3 + 2√15 + 5) = |
| * (2√15 + 8) = |
| 2 | | 2 | | 2 | |
√15 + 4
dobra odp?
12 mar 21:44
asdf: | 1 | | 1 | | 1 | |
| * (√3 + √5)2 = |
| * (3 + 2√15 + 5) = |
| * (2√15 + 8) = |
| 2 | | 2 | | 2 | |
√15 + 4
dobra odp?
12 mar 21:45
Mini: odp . 4+
√15
12 mar 21:47
asdf: to czekaj...coś źle zrobiłem

zrobie od nowa

12 mar 21:49
asdf: jeszcze masz jakies?
12 mar 21:49
Mini: funkcja g(x)=lx+1l dla arg. x =−√3 przyjmuje wartosc?
12 mar 21:49
asdf: ok, no to pisz co wiesz? Spróbuje Ci pomóc
12 mar 21:51