matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
adam:
Obiętość sześcianu wynosi 164. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu. proszę o wszystkie obliczenia
12 mar 21:32
pomagacz:
V = 164 V = a
3
a
3
= 164 a =
3
√
164
P
C
= 6a
2
= 6(
3
√
164
)
2
=
13 mar 14:13