zadanie
Mitti: PROSZĘ O POMOC

!
Rozwiąż równanie , czytałem dział i nic z tego nie rozumiem a jutro mam kartkówkę a nie umiem
poradzić sobie z jednym przykładem
1.(−x
2−6x−4)(x
2−2x+4)=0
12 mar 21:15
Jolanta: policz Δ i pierwiastki
12 mar 21:16
Eta:
a*b=0 ⇔ a=0 v b=0
czyli −x2−6x−4=0 v x2−2x+4=0
dokończ ..............
12 mar 21:17
Mitti: w pierwszym Δ wychodzi −52 a w drugim Δ=−20
12 mar 21:21
Jolanta: żle napisz jak robisz
12 mar 21:22
Jolanta: 36−4(−1)(−4)=36−16=20
12 mar 21:23
ccc: Δ=(−6)2−4*(−1)*(−4)=36−16=20
Δ=(−2)2−4*1*4=4−16=−12
12 mar 21:24
Mitti: Δ=b2−4ac
Δ=−62−4*(−1)(−4)=−36−16=−52
12 mar 21:24
Mitti: ja i te znaki ... dzieki za pomoc
12 mar 21:25
Jolanta: to jeszcze pokaz jak ci pierwiastki w pierwszym wyszły
12 mar 21:27
Mitti: x1=−b−√Δ/2a
x1=−(−6)−√20/2*(−1)=6−√20/−2
12 mar 21:31
Mitti: x2=6+√20/−2
12 mar 21:33
Jolanta: | | −b−√20 | | 6−2√5 | |
x1= |
| = |
| =−3+√5 |
| | 2a | | −2 | |
12 mar 21:34
12 mar 21:35
Mitti: ja też tak chciałem zrobić ale nam nauczyciel powiedział ze tak nie wolno
12 mar 21:36
Mitti: dziekuje bardzo za pomoc jestem bardzo wdzieczny

zrozumiałem z tego wiecej niż z
bezsensownej paplaniny mojego nauczyciela
12 mar 21:38
Jolanta: jak nie wolno ? a Ty sie pomyliłeś ze znakami ,zauważyłes ?
12 mar 21:40
Jolanta: jak nie wolno ? a Ty sie pomyliłeś ze znakami ,zauważyłes ?
12 mar 21:40
Mitti: Jolanto mój nauczyciel jest naprawdę beznadziejny sam się gubi w tym co mówi ,tłumaczy wszystko
bardzo chaotycznie, co chwila go poprawiamy w robieniu jakiegokolwiek zadania

bez tej
strony nie dałbym rady
12 mar 21:45
Jolanta: Tak to super strona
12 mar 21:52