Oblicz
Elli: a
n = 5
n+3
a
n+1 = 5
n+4
a
n − a
n+1 =

12 mar 21:07
Tragos: 5n+3 = 5n * 53
12 mar 21:10
Tragos: i jak chcesz liczyć monotoniczność, to lepiej an+1 − an
12 mar 21:11
Elli: Tragos ja niestety mam taki wzór w zadaniu i muszę tak to zrobić a nie wiem wogóle jak
12 mar 21:13
Beti: no i gdzie problem?
= 5
n+3 − 5
n+4 = 5
n*5
3 − 5
n*5
4 = 125*5
n − 625*5
n = −500*5
n − można to jeszcze
dalej przekształcać
12 mar 21:13
Elli: Arigato Beti
12 mar 21:15
Beti:
12 mar 21:17
Elli: ale jesteś pewna że to dobrze

12 mar 21:20