logarytmy
proszę o pomoc: Wyznacz te wartości parametry p, dla ktorych równanie:
| log3 (x+2) | = 2p−1
ma dwa rozwiązania różnych znaków.
12 mar 19:35
vladimirovna: Narysuj wykres funkcji f(x)=|log3 (x+2)|−1, a następnie odczytaj ile ma rozwiązań w zależności
od 2p ( czyli odczytujesz wartości)
12 mar 19:39
proszę o pomoc: dlaczego tam jest −1
f(x)=|log3 (x+2)|−1
12 mar 19:46
proszę o pomoc: ?
12 mar 19:55
vladimirovna: przeniosłam z prawej strony
12 mar 20:01
proszę o pomoc: jeśli przenosisz to raczej powinno być 1 a nie −1 co nie?
12 mar 20:02
vladimirovna: tak racja, przepraszam
12 mar 20:20
proszę o pomoc: spoko, ale mimo wszystko nie wiem jak to zrobić. proszę o dokładne wytłumaczenie..
12 mar 20:27