objętość stożka , gdzie wpiasana jest kula o promeiniu 2
Antonowa: kule o promieniu 2 wpisano w stożek którego przekrój osiowy jest trójkątem równobocznym .
objętość stożka wynosi
12 mar 19:28
rumpek:
| | 1 | | a√3 | |
Zauważ, że skoro przekrój jest trójkątem równobocznym to: R = |
| h, h = |
|  , |
| | 3 | | 2 | |
R = 2
12 mar 19:31
12 mar 19:32
Antonowa: powiem tak mam do wyboru odpowiedzi 72π , 12 π , 4π , 24π i nijak mi nie wychodzi ;x
12 mar 19:37
?: mi wychodzi 3π
12 mar 19:41
?: a jedna 13
12 mar 19:42
?: 24π
12 mar 19:44
Antonowa: pokaż wyliczenia
12 mar 19:52