Próbna 2012
Asia: w ciągu geometrycznym (an) dane są a1 = 34 i a2 = 1. wtedy wyraz a5 jest równy ?
12 mar 19:19
Jolanta: r= ?
12 mar 19:28
Jolanta: oczywiscie nie r tylko q =?
12 mar 19:29
Asia: to co napisałam wyżej, jest to cała treść zadania.
12 mar 19:32
Jolanta: Asia wiesz co to jest q ?
12 mar 19:33
czarny990: Oblicz q dzieląc a2 przez a1 a potem to juz a1*q4 i masz obliczony 5 wyraz
12 mar 19:33
Jolanta: np ciag 2, 4, 8, 16 wiesz jak będzie nastepna liczba ?
12 mar 19:34
Asia: 32.
Ok Dzięki
12 mar 20:00
Jolanta: to właśnie q
12 mar 20:02
Jolanta: tzn nie 32 ale 2
12 mar 20:03
Asia:
12 mar 20:06