matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Próbna 2012
Asia:
w ciągu geometrycznym (a
n
) dane są a
1
=
3
4
i a
2
= 1. wtedy wyraz a
5
jest równy ?
12 mar 19:19
kiki:
liczę q q= a
2
: a
1
= 1 : 3/4 = 4/3 a
5
= a
1
* q
4
=
3
4
* (
4
3
)
4
=
64
27
12 mar 19:34
Asia:
Dzięki
12 mar 20:06