Help
Asia87: Promień kuli jest równy promieniowy podstawy stożka. oblicz stosunek objętosci kuli do
objetosci stozja , jezeli :
a)przekroj osiowy stozka jest trojkatem rownobocznym
b) kat rozwarcia stozka jest rowny 2 beta
12 mar 19:03
Beti: r
k = r
s = r
a)
| | 1 | | 2r√3 | |
Vs = |
| πr2h, gdzie h = |
| = r√3
|
| | 3 | | 2 | |
| | 1 | | √3 | |
Vs = |
| πr2*r√3 = |
| πr3
|
| | 3 | | 3 | |
12 mar 19:08
Beti:
b)
| | 1 | | 1 | |
Vs = |
| πr2*rctgβ = |
| πr3ctgβ
|
| | 3 | | 3 | |
12 mar 19:11
Angel: Jaki bedzie wynik?
25 mar 23:11
Marcel: no niech ktoś poda wynik już do końca

proszeeee
15 gru 13:02
malin: Skąd wiemy ze h= 2r √3 2 ¿
13 sty 23:07
Paulina: Ponieważ jest ti trójkąt rownoboczny, a wzor na wysokosc w tym trójkącie jest a √3 podzielić
na 2
17 lut 23:22