matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągiii
Patii:
wyznacz ciąg arytmetyczny (an) a
1
+a
2
=−6 a)[ a
2
+a
4
=0
12 mar 18:55
Beti:
tworzysz układ równań: a
1
+a
1
+r = −6 a
1
+r + a
1
+3r = 0 trzeba te równania uprościć i rozwiązać układ.
12 mar 19:14