matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze obliczyc pochodna funkcji
urszula:
y=pierwiastek 5 stopnia z x−3x
3
12 mar 18:48
Beti:
1
y' = (
5
√
x
−3x
3
)' = (
5
√
x
)' − (3x
3
)' =
− 9x
2
5
5
√
x
4
12 mar 19:21