proszę o podpowiedz w rozwiązaniu
Renata: √6x2+√3x>0
12 mar 18:46
Renata: tu muszę wyłączyć x przed nawias,tylko jak to rozpisać?
12 mar 18:47
Saizou : x(√6x+√3)>0
12 mar 18:48
Aga1: x(√6x+√3)>0
12 mar 18:48
Tragos: √3x(
√2x + 1) > 0
x(
√2x + 1) > 0
x = 0 lub
√2x + 1 = 0
√2x = −1
| | √2 | |
x ∊ (−∞, − |
| ) u (0, +∞) |
| | 2 | |
12 mar 18:50
Renata: tak zrobiłam tylko nie wiem jak wyliczyć x1 i x2 z tej nierówności,próbowałam to wyliczyć i
x1=0 a x2 wyszło mi−√12
12 mar 18:54
Renata: tak zrobiłam tylko nie wiem jak wyliczyć x1 i x2 z tej nierówności,próbowałam to wyliczyć i
x1=0 a x2 wyszło mi−√12
12 mar 18:54
Renata: Tragos ,dlaczego taki wynik?
12 mar 18:58
Renata: o takie rozwiązanie właśnie chodziło tylko nie wiem dlaczego taki wynik
12 mar 18:59