;)
Sysia...: | | 1 | |
korzystając z wykresu funkcji f(x) = |
| , naszkicuj wykres funkcji g i podaj równania |
| | x | |
jego asymptot
a) g(x)= f(x+3)
b) g(x) = f(x−2) + 1
12 mar 18:39
Saizou : polecam program geogebra d wykresów
12 mar 18:42
Sysia...: nie potrzebuje w tej chwili programu
12 mar 18:44
Aga1: Równania asymptot , dziedzinę i zbiór wartości można podać bez rysunku., wystarczy znać ewktor
przesunięcia
a) x y
[ −3,0]
x=−3−−−asymptota pionowa D=R−{−3}
y=0−−−asymptota pozioma
ZW=R−{0}
12 mar 18:46
Sysia...: Aga1 dziękuję
12 mar 18:47