PROblem
TOmek : (√2+√3)x+(√2−√3)x=4
prosiłbym o wskazówke
12 mar 18:29
12 mar 18:33
rumpek: może jeszcze jedną wskazówkę

?
12 mar 18:36
TOmek : na razie starczy

dziekuje
12 mar 18:37
TOmek : ok rozwiązałem dziekuje
12 mar 18:39
Miłosz: Mam pytanie , bo sam chce to zrobić doszedłem do
(2+
√3)
1/2x+(2−
√3)
1/2x=4
zastosowałem ,ze
| | 1 | |
(2+√3)1/2x+ |
| =4 |
| | (2+√3)1/2x | |
t=(2+
√3)
1/2x
i nie wiem co dalej
12 mar 18:48
Basiek: Ta potęga jest już zawarta w tym t przecież. Zostaje Ci samo t

czyli
12 mar 18:49
Aga1: A nie lepiej podstawić za (√2+√3)x=t
12 mar 18:51
rumpek: 
t =
√2 + √3)
x, t > 0
t
2 + 1 = 4t
t
2 − 4t + 1 = 0
Δ
t = 16 − 4 = 12 ⇒
√Δ = 2
√3
2 −
√3 =
√2 + √3x
(2 −
√3)
1 = (2 +
√3)
x/2
x = 2
drugie tak samo
12 mar 18:51
Miłosz: danke
12 mar 18:56
rumpek: Basiek
12 mar 18:56
Basiek: No co
Rumpek ?
12 mar 18:58
rumpek: no bo tak myślę o tym polskim

i tak myślę myślę, i tak sobie pomyślałem, że

może
chciałabyś "przećwiczyć" mnie w "wbijaniu się w klucz"?

Np.: rzucasz jakiś temat, ja ci
tam wypisuje co bym napisał w wypracowaniu, a ty to potem sprawdzasz [jakbyś mogła]. Bo jakbym
miał sam sprawdzać z kluczem, to zakładam, że bym strasznie podglądał
12 mar 19:03
rumpek: ogólnie tak pomyślałem, że nie tylko ja bym z tego skorzystał, ale reszta maturzystów z forum
12 mar 19:04
Basiek: Hahaha, no nie mów, że tak zawsze myślisz o wszystkich.
12 mar 19:05
12 mar 19:06
rumpek: no w tym wypadku to tak

bo kto jest dobry z polaka z chłopców
12 mar 19:07
Basiek: Oj, Rumpek, Rumpek

Rób, rób. Zawsze jesteś dla mnie taki miły, że normalnie chętnie się
odwdzięczę
12 mar 19:08
rumpek: ok

na kiedy można ci "sentencje" podesłać

? bo zaraz kończę matmę i idę na film, a jutro
mnie nie ma.
12 mar 19:08
Basiek: I hm, proponuję nowy temat? Na temat?
12 mar 19:08
rumpek: a dziękuje
12 mar 19:08
Basiek: Hm. Mail?

basiek@gg.pl
12 mar 19:08
Basiek: Czy wolisz na forum? Bo mnie wszystko jedno. A na kiedy? Wiesz, czas zawsze znajdę. Jak
skończysz, wyślij. Ok?
12 mar 19:09
rumpek: ok

podeśle pewnie jakoś tak koło środy wieczorka
12 mar 19:09
rumpek: Mi to też obojętne
12 mar 19:09
Basiek: To ja hm, sprawdzę do piątku wieczorka jeśli dostanę w środę

A jeśli wcześniej, to do wtorku wieczorka

Ok? W sumie... można uznać, że do środy mam wolne,
a potem od czwartku... Ble. Ale zrobi się

Mam nadzieję, że Ci się nie spieszy.
12 mar 19:11
rumpek: nie no nie śpieszy

maturka w maju

ogólnie to muszę przetrenować właśnie "Wbicie się w
klucz", gdzie za rozwinięcie na analizie mam z reguły 6−7 pkt
12 mar 19:12
rumpek: a ja właśnie mam wolne od czwartku

bo w piątek "dzień otwarty szkoły"
12 mar 19:13
Basiek: Ech... świetnie się uzupełniamy.

Ja bym jednak wolała mieć wolny koniec tygodnia
12 mar 19:17
rumpek:
12 mar 19:18
Basiek: W piątek mam próbny polski.

Mogiła. Czas skorzystać z moich super−notatek.

Nie wiem, po co wszystko zapisuję, skoro z tego nie korzystam. Chyba zostawię dla potomnych
Rumpek: matma, angielski, czy historia?
12 mar 19:19
rumpek: ale co

wybrać? to matma

potem ang
12 mar 19:20
Basiek: Czyli historia, angielski i matma.
Dziękuję
12 mar 19:21
rumpek:
12 mar 19:22
Basiek: Idź, miałeś coś oglądać! Sio.

Jak nie pójdziesz, to ja nie zacznę. A dzisiaj chcę iść spać.
12 mar 19:23
rumpek: Film dopiero o 20

na razie męczę kule wpisaną w stożek
12 mar 19:27
Basiek: Ja zrobiłam plan pracy na dziś.
I paczę w niego. Już 30 min. Jestem w tym świetna.
W ogóle− byłam dziś do odp. z matmy.

A wiedziałam. Po prostu wiedziałam.
12 mar 19:28
rumpek: I jak było

? Ale to z graniastosłupów, w ogóle to ja się dziwie. Jak można pytać z matmy
12 mar 19:30
Basiek: Było jak zawsze. Lekki szok jak po walnięciu w coś twardego. Zaczęłam rozwiązywać pierwsze
zadanie po przeczytaniu jednego zdania treści z siedmiu.

Przez co... musiałam mazać i
pierwsze przeczytać, potem rysować. Nienawidzę tego całego odpytywania.
I to było z tych arkuszy. Trzech arkuszy

.
Drugie zadanie to miałam to z logarytmem i podstawą p=U{1}[5}. Dowiedziałam się, że "Bez
rysunku uzasadnienie jest niepełne, muszę popracować nad swoim uzasadnianiem."
12 mar 19:33
rumpek: to nauczycielka Ciebie pyta z zadania domowego?
12 mar 19:35
Basiek: Oczywiście. A z czego?
12 mar 19:36
rumpek: ze wszystkiego
12 mar 19:36
rumpek: dobre muszę pojechać po mamcie, będę za 15−20 minut

ale chyba nie zajrzę, bo film
12 mar 19:37
Basiek: Pfff, jeszcze tego brakowało.

Ty sobie nie wyobrażasz jak wygląda nasza lekcja −
−
| | 1 | |
W ogóle dziś się kłóciłam, bo doszłam do p= |
| , a ona mi, że okej, ale to jest nierówność. |
| | 5 | |
Ja jej, ale to ma być jedno p, a nie zbiór, TAK JEST W INTERNECIE, sprawdzałam.
12 mar 19:39